VPN-yhteys suojanasi verkossa

VPN-yhteys suojanasi verkossa

VPN-yhteys (Virtual Private Network) tarkoittaa virtuaalista yhteys- tai erillisverkkoa, jonka avulla netin käyttäjä voi turvata omaa yksityisyyttään esimerkiksi surffatessaan julkisissa Wi-Fi-verkoissa. Toisin sanoen VPN-yhteyttä käytettäessä käyttäjän dataliikenne reititetään salatun virtuaalitunnelin avulla ja tämän yhteyden tärkein tehtävä on tietoturvan ja yksityisyyden suojaaminen. Luotettavan VPN-palveluntarjoajan valitseminen on ensiarvoisen tärkeää. Perehtymällä aiheeseen ja valitsemalla sellaisen palveluntarjoajan, jolle asiakkaan yksityisyys ja tietosuoja ovat avainasemassa, löydät itsellesi tai yrityksellesi sopivan vaihtoehdon. Aina ennen uuden VPN-yhteyden muodostamista on tärkeää varmistaa, että luot käyttöösi vahvan salasanan. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun on kyse verkkosisällön, kuten Netflixin, suoratoistosta. Hyvä nyrkkisääntö on, ettet koskaan jaa salasanojasi kenellekään toiselle.

Netflixiä turvallisesti maan rajojen ulkopuolelta

Monet ihmiset käyttävät VPN-yhteyttä esimerkiksi maaeston kiertoon, mikä onnistuu Netflix VPN-yhteyden avulla. Tämä on täysin laillista ja tarkoittaa käytännössä sitä, että Netflix VPN saa laitteesi tai verkkosi näyttämään siltä kuin se yhdistäisi sinut Netflixiin jostain muualta kuin missä todellisuudessa kyseisellä hetkellä olet. Sinulla on siis mahdollisuus laajentaa Netflixin tarjontaa ja katselumahdollisuuksia Suomen rajojen ulkopuolelle mm. Yhdysvaltoihin, jossa Netflix tarjoilee huomattavasti Suomen tarjontaa laajemman sarjavalikoiman. Netflix VPN on loistava tapa pitää suoratoistotoimintasi turvallisena ja nauttia samalla kaikesta Netflixin tarjoamasta monipuolisesta sisällöstä. VPN-yhteyttä on mahdollista käyttää monilla eri laitteilla: matkapuhelimiin ja muihin internetiin yhteydessä oleviin laitteisiin on saatavilla erilaisia VPN-vaihtoehtoja.

VPN-yhteyden turvallisuushyödyt

VPN-yhteys tarjoaa turvaksesi monenlaisia hyötyjä ja apua. Sen lisäksi, että tämän yhteyden avulla laitteesi ja internetin välinen tieto pysyy piilossa, se luo turvallisen pohjan julkisten Wi-Fi-verkkojen käyttämiseen ja oma IP-osoitteesi pysyy piilossa. Suurimpiin turvallisuushyötyihin lukeutuu myös se, että henkilökohtaiset tietosi, kuten pankkitiedot, henkilötunnukset ja salasanat pysyvät turvassa ulkopuolisilta kalastelijoilta. Ole erityisen tarkkana ilmaisten sovellusten suhteen: älä asenna ilmaista VPN-sovellusta mihinkään laitteeseesi. Muista sääntö, että mikään palvelu ei voi olla ilmainen, sillä yritysten ja palveluntarjoajien on aina rahoitettava toimintaansa jollakin tavalla. Ilmaiset VPN-palveluntarjoajat myyvät pääsääntöisesti käyttäjiensä tietoja mainostarkoituksissa eteenpäin kolmansille osapuolille. Turvallisuudesta puhuttaessa on lisäksi muistettava se tärkeä asia, että VPN ei ole virustorjuntaohjelma, joka suojaa laitettasi erilaisilta haittaohjelmilta ja viruksilta. Muista siis aina hankkia ja asentaa myös erillinen virustorjuntaohjelmisto.

Vinkkejä luotettavan VPN-palveluntarjoajan valintaan

Suomessa VPN-yhteyksiä on saatavana useilta eri palveluntarjoajilta. Ennen kuin valitset itsellesi palveluntarjoajan, tutustu niihin huolellisesti. Käytä myös hieman aikaa asiakaspalveluluokitusten ja muiden käyttäjien jättämien arvosteluiden lukemiseen, sillä muiden käyttäjien kokemuksista saat kerättyä itsellesi arvokasta tietoa. Pohdi ja tiedosta myös se, mihin tarkoitukseen aiot VPN-yhteyttäsi käyttää, kuinka paljon ja miten usein. Tutki yrityksen turvatoimia ja mieti lisäksi myös palvelun kustannuksia ennen lopullisen päätöksen tekemistä. On tärkeää valita VPN-palveluntarjoaja, johon voit luottaa. Onnistunein tapa löytää itselleen paras VPN-palveluntarjoaja on tehdä vertailuja palveluiden erilaisista ominaisuuksista ja niiden tarjoamista ehdoista.