Miten voit ottaa krypto lompakon käyttöön?

Miten voit ottaa krypto lompakon käyttöön?

Oletko suunnitellut ensimmäisen kryptovaluutan hankkimista itsellesi? Siinä tapauksessa sinun pitää tietenkin oppia kaikki tarvittava siitä, miten pääset alkuun. Tähän tietenkin kuuluu asiat kuten sopivan kryptovaluutan valinta ja sen hankinta. Kuitenkin näiden asioiden lisäksi on yksi hyvin tärkeä asia, jota ei kuulu ikinä sivuuttaa. Tämä on nimittäin se, miten voit säilyttää kryptovaluuttaa turvallisesti.

Tämä onnistuu krypto lompakoiden avulla. Krypto lompakot ovat luotu erityisesti juuri tähän tarkoitukseen, eli ne tietenkin toimivat siihen täydellisesti. Aloittaaksesi krypto lompakon käytön, sinun tulee vain oppia, miten voit valita sinulle sopivan vaihtoehdon ja miten voit ottaa sen käyttöön. Tämä artikkeli tulee vastaamaan kaikkeen tähän.

Miten voit hankkia Ethereumia?

On tietenkin myös hyvä tietää, miten voit hankkia kryptovaluuttaa, koska se kuuluu hyvin olennaisena osana krypto lompakon käyttöön. Kyseessä on varsin yksinkertainen asia, ja voimme hyvin käyttää Ethereumia esimerkkinä. Se on hyvin suosittu ja yleinen kryptovaluuttaa, ja ethereumin osto tapahtuu saman kaltaisella tavalla kuin monien muidenkin vaihtoehtojen hankinta.

Ethereumin hankinta tapahtuu yleensä sivustolla nimeltään Vaihto. Nämä sivustot tarjoavat yksinkertaisesti mahdollisuuden vaihtaa perinteistä fiat valuuttaa kuten euroa haluamaasi kryptovaluuttaan kuten Ethereumiin. Vaihtoja on hyvin monia erilaisia, joten voit löytää varmasti juuri sinulle sopivan sivuston. Jos haluat hankkia kuuluisaa kryptoa kuten Ethereumia, voit valita hyvin suuresta valikoimasta, koska lähes kaikki vaihdot tukevat sitä.

Kun olet valinnut sinulle sopivan vaihdon, sinun pitää tietenkin luoda sinne tunnus. Tämä prosessi riippuu aina hieman käyttämästäsi sivustosta, mutta kyseessä ei ole yleensä pitkä prosessi. Tämän jälkeen voit siirtää haluamallasi maksutavalla fiat valuuttaa tilillesi. Kun tämä vaihe on suoritettu, voit siirtyä markkina-alueelle. Sieltä sinun pitää vain valita sinulle sopiva kryptovaluutta ja se summa, jonka haluat käyttää hankintaan. Kun olet hyväksynyt tämän hankinnan, olet ostanut itsellesi kryptovaluuttaa ja voit siirtää ne lompakkoon tulevaisuuden käyttöä varten.

Hanki sinulle sopiva krypto lompakko jo ennen valuutan hankintaa

On erittäin hyvä idea hankkia krypto lompakko jo ennen valuutan ostoa. Tämä johtuu siitä, että krypto lompakon käyttöönotossa ensimmäistä kertaa voi kestää hieman aikaa. Sinun tulee yleensä tunnistautua palvelulle, jossa voi vierähtää tovi. Tämän takia se on hyvä suorittaa kokonaisuudessaan jo etukäteen niin, että voit aloittaa sen käytön heti, kun olet hankkinut kryptovaluuttaa. Voit valita seuraavanlaisista vaihtoehdoista.

Isännöidyt lompakot

Yksi suosituimmista vaihtoehdoista ovat isännöidyt lompakot. Tämä johtuu siitä, että ne ovat kaikista helppokäyttöisimpiä. Ne ovat suoraan tarjolla vaihto sivustoilla. Toisin sanoen sinun ei tarvitse siirtää valuuttaa yhtään mihinkään, vaan sinun tarvitsee vain siirtää sitä sivuston sisällä hyvin helposti.

Koska nämä lompakot ovat isännöityjä, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että kadottaisit salasanasi. Voit nimittäin aina pyytää apua päästäksesi kirjautumaan uudelleen lompakkoon. Ne toimivat myös erityisen hyvin silloin, kun haluat ostaa tai siirtää valuuttaa.

On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että isännöidyt lompakot ovat kannatettavia vain hyvin lyhytaikaiseen säilytykseen. Jos haluat säilyttää valuuttaa edes yön yli, ne kannattaa siirtää muualle. Siten voit varmistaa, että ne pysyvät turvassa.

Itse käytettävät lompakot

Tästä seuraava lompakko on itse käytettävä lompakko. Sekä nämä että isännöidyt lompakot kuuluvat kuumiin lompakoihin. Toisin sanoen molemmat niistä sopivat nopeampaan käyttöön ja lyhytaikaiseen säilytykseen. Silti itse käytettävät lompakot sopivat hieman pidempään säilytykseen, ja ne ovat erillisiä vaihdosta kokonaan.

Jos haluat käyttää itse käytettävää kuumaa lompakkoa, sinun tulee ensimmäisenä hankkia sellainen. Yksi vaihtoehto on esimerkiksi puhelin sovelluksen kautta toimiva lompakko, mutta voit myös hankkia verkkoselaimeen lisättävän lompakon, jos käytät  tietokonetta enemmän.

Kun olet hankkinut lompakon, sinun pitää luoda erillinen tili lompakkoosi. Tulet saamaan tästä avaimen, joka sinun kannattaa kirjoittaa ylös paperille, jotta et hukkaa sitä. Jos hukkaat avaimen, et tule enää pääsemään käsiksi varoihin. Sen jälkeen voit siirtää varoja lompakkoon haluamallasi tavalla.

Laitteisto lompakot

Viimeisin vaihtoehto on kaikista turvallisin krypto lompakko. Sen nimi on laitteisto lompakko eli kylmä lompakko. Nämä ovat kirjaimellisesti erillisiä laitteistoja, jotka liitetään tietokoneeseen erikseen. Siten sen käyttö alkaa laitteiston ostamisella. Niitä on hieman erilaisia, mutta kaikki niistä maksavat noin sata euroa.

Kun olet hankkinut laitteen itsellesi, sinun pitää ladata sen käyttöön vaadittava sovellus. Jokaisella laitteistolla on oma ohjelmistonsa, joten voit ladata sen hyvin helposti. Kun laitteiston sovellus on ladattu ja hankittu, voit siirtää kryptovaluuttasi turvaan. Kylmät laitteisto lompakot toimivat hitaammin, koska ne eivät ole kytketty verkkoon ollenkaan. Toisaalta ne ovat parhaimpia, jos haluat säilyttää varojasi kauemman aikaa.

Digitaalisesta rahasta on tullut vuosien saatossa koko ajan suositumpaa

Kryptovaluuttojen maailma on jo nyt uskomattoman suuri, tarjoten hyvin paljon erilaisia vaihtoehtoja, mikä tulee sekä valuuttoihin että lompakoihin. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että tämä myös vain jatkaa kasvamistaan. Jopa Eurooppa pyrkii luomaan oman vaihtoehtonsa tulevaisuudessa, mikä kertoo hyvin paljon digitaalisen valuutan jatkuvasta suosiosta myös tulevaisuudessa. Voit siis olla varma siitä, että tulevaisuudessa tulee olemaan entistä enemmän erilaisia mielenkiintoisia vaihtoehtoja.

Kryptovaluuttojen turvallisuuteen voidaan vaikuttaa itse hyvin paljon

Kryptovaluutat ovat saaneet hyvin paljon kritiikkiä vuosien saatossa. Tämä ei ole toisaalta yllättävä asia, sillä yleensä uudet asiat saavat jonkin verran kritiikkiä. Kryptovaluuttojen kritiikki on saatu erityisesti siitä, onko kyseessä turvallinen asia vai ei. On kuitenkin hyvin tärkeää ottaa huomioon, että käyttäjällä on itsellään itse asiassa jopa hyvin suuri vaikutus siihen, kuinka turvallisia kryptovaluutat oikein ovat.

Tietenkin tähän kuuluu suurena osana turvallinen säilytys. Kun olet tietoinen siitä, miten voit säilyttää kryptovaluuttaa mahdollisimman turvallisesti, sinun tulee keskittyä muihin asioihin. Esimerkiksi näihin kuuluu se, miten yleisesti toimit verkossa. Yleisesti ottaen mitkään kryptojen välittäjät eivät lähetä sinulle mainospostia sähköpostiin. Jos siis saat jonkun viestin, on hyvä idea tarkistaa, onko kyseessä turvallinen mahdollisuus vai ei. Jos linkki vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei ole totta.

Sen lisäksi on hyvä idea käyttää hieman aikaa oppiaksesi vastuullisesta sijoittamisesta. Kryptovaluutat ovat jännittäviä sijoituskohteita, mutta niissä kaikissa on korkea volatiliteetti. Tämän takia ne ovat myös suuren riskin sijoituskohteita. Varmista siis, että opit kaiken turvallisuudesta ja vastuullisuudesta, ennen kuin aloitat sijoittamaan. Näin voit pysyä mahdollisimman turvassa.